Zeeuws-Vlaamse molens

Sluis
Route.nl

Sluis

Deze route neemt je mee langs de Zeeuws-Vlaamse westkust. In het binnenland kom je langs enkele historische bezienswaardigheden, zoals oude molens en kerkjes.

Nieuwerkerkse Kreek
Je start je fietstocht op een mooi plekje: aan de Molenkreek. Hier staat Hulsters Molen, een korenmolen uit 1884 die een omgewaaide voorganger verving. Verderop kom je door het natuurgebied rondom de Nieuwerkerkse Kreek. Deze kreek ontstond toen Staatsgezinde troepen de dijken doorstaken om de Spanjaarden tegen te houden. Het plan lukte, al verdwenen enkele dorpen compleet in de golven. Waaronder Nieuwerkerke, de naamgever van de kreek.

Breskens
In Nieuwvliet kom je langs twee korenmolens. Als eerste zie je de romp van de Luteyn uit 1859. Verderop staat een naamloze molen uit 1850. In de duinen langs de Noordzee kun je lekker uitwaaien, terwijl je uitkijkt over zee. Je passeert de Nieuwe Sluis, de oudste nog bestaande gietijzeren vuurtoren uit 1867. In Breskens geniet je van de gezellige sfeer. Ook kom je hier langs Mobiele fietsservice, een mobiele werkplaats voor fietsreparaties op locatie.

Bezoek de website >>

Route Zeeland

  Reviews van Zeeuws-Vlaamse molens

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden

  Uitjes in de buurt