Zandvoort

Heemstede
Route.nl

Heemstede

Op deze fietsroute kun je genieten van het beste van twee werelden: ervaar de rust bij zee aan de rand van de Amsterdamse Waterleidingduinen en fiets daarna de gezellige badplaats Zandvoort en de bruisende stad Haarlem in. Een beetje natuur en een beetje cultuur, alles wat je je maar kunt wensen.


Van bollenvelden naar duinen
Het opstappunt van deze fietsroute ligt aan de rand van Heemstede. Vanuit hier zet je koers naar Noordwijkerhout, het zogenaamde ‘Hart van de Bollenstreek’. In het voorjaar kun je hier genieten van de kleurrijke bollenvelden die zo typerend zijn voor deze streek. Vervolgens fiets je de duinen in. Waai lekker uit langs de kust en geniet van de zilte zeelucht. Het moet hier geen enkel probleem zijn om even helemaal tot rust te komen. Na een stuk fietsen door de duinen rijd je Zandvoort binnen. Deze badplaats leent zich perfect voor een korte tussenstop voor een drankje aan het gezellige strand.

 

De Amsterdamse Waterleidingduinen
Deze route neemt je mee langs de rand van de Amsterdamse Waterleidingduinen. Dit prachtige gebied is alleen maar toegankelijk voor wandelaars, dus wil je het gebied doorkruisen en verkennen dan zul je de fiets even moeten laten staan. Het gebied is maar liefst 3400 hectare groot, dus er valt in ieder geval genoeg te ontdekken. Doe onderweg een beetje rustig en dan heb je kans dat je een damhert tegenkomt.

Bezoek de website >>

Route in Noord-Holland

    Reviews van Zandvoort

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.