Wuustwezel

Essen
Route.nl

Essen

Rondom Kalmthout liggen enkele prachtige natuurgebieden binnen fietsbereik. Deze route neemt je o.a. mee over de Kalmthoutse Heide en door de Horendonkse Bossen. Ook rij je een stukje door de omgeving van het Nederlandse dorpje Nispen.

De Maatjes
Je start de route bij De Bosrust, een gezellige taverne aan de rand van de Horendonkse Bossen. Geniet hier van een drankje en iets lekkers, zodat je met voldoende energie op de fiets stapt. Al snel bereik je natuurgebied De Maatjes met zijn rietvelden, broekbosjes en natte weilanden. Wat hier meteen opvalt: de stilte! Vanop de zeven meter hoge uitkijktoren De Klot kun je dit gebied mooi bekijken.

Suske & Wiske
Rondom het pittoreske Wuustwezel rij je door een karakteristiek boerenlandschap. Verderop kom je langs het Klein Schietveld. Van 1820 tot 1894 werden hier schietoefeningen gehouden, nu ligt er een door ongerepte natuur omringde kazerne. Bij knooppunt 72 kun je aan de Beauvoislaan 98 een kijkje nemen in het Provinciaal Suske en Wiske-Kindermuseum (rondleidingen zijn op afspraak!). Op de uitgestrekte vlakte van de Kalmthoutse Heide geniet je volop van de mooie vergezichten. Via Nispen fiets je terug naar De Bosrust.

Bezoek de website >>

Route in het buitenland

  Reviews van Wuustwezel

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden