Winterswijkse Scholteboerderijen

Winterswijk
Route.nl

Winterswijk

Deze route neemt je mee door het coulisselandschap ten zuiden van Winterswijk. Dit bosrijke gebied was vroeger het domein van de scholteboeren en dat zie je nog terug aan de vele scholteboerderijen die hier te vinden zijn. Verder neem je een kijkje in het vestingstadje Bredevoort.


Kaasboerderij & Pannenkoekenherberg Harmienehoeve
Vanuit het startpunt van deze route fiets je naar het plaatsje Kotten. Iets verder op de route kom je langs de eerste bezienswaardigheid tijdens dit tochtje: Wijngaard De Reeborghesch. Dit is de op een na oudste wijngaard van de Achterhoek. Na zo’n 12 kilometer fietsen kun je een pauze inlassen bij Kaasboerderij & Pannenkoekenherberg Harmienehoeve. Op deze kaasboerderij wordt al kaas gemaakt sinds 1969. Sla hier een lekker stukje kaas in voor thuis of strijk neer bij de pannenkoekenherberg voor een lekkere gevulde pannenkoek. Dan heb je daarna weer genoeg energie voor de rest van de fietstocht. Vervolgens fiets je verder naar de boekenstad Bredevoort.


Het historische centrum van Bredevoort
Het standbeeld van Hendrikje Stoffels, de St. Joriskerk, de Walkorenmolen De Prins van Oranje en de vakwerkhuizen in de nauwe straatjes van het centrum van Bredevoort zijn absoluut de moeite waard. Geniet van al dit moois en fiets daarna terug naar het startpunt van de route.


Watermolen van Berenschot
Aan het einde van de route kom je langs de watermolen van Berenschot. Bijna alle watermolens zijn oorspronkelijk het eigendom van adel of kloosters. Deze watermolen werd gebouwd in 1652 als onderdeel van de havezate Plekenpol. In 1749 werd de molen herbouwd en in 1984 werd de molen gerestaureerd. De molen wordt tegenwoordig nog steeds gebruikt om koren mee te malen.

Bezoek de website >>

Fiets langs Winterswijkse scholteboerderijen

    Reviews van Winterswijkse Scholteboerderijen

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
    * verplichte velden