Wieden

Steenwijkerland

Vanuit het nieuwe vakantieresort Bodelaeke kun je de prachtige omgeving van de Wieden verkennen. Deze route neemt je mee door een deel van de Giethoornse Dorpsgracht en door Wanneperveen.

Parel van Overijssel
Giethoorn is zonder meer de cultuurhistorische parel op je route. Dit pittoreske dorpje staat dankzij de vele bruggetjes en waterwegen bekend als Venetië van het Noorden. Het oudste gebouw van Giethoorn is de Hervormde Kerk uit 1645 gebouwd. Naast de kerk staat een klokkenstoel. Aan het Molengat kom je langs de Giethoorn Noord, een tjasker uit 1970. Fietsend door buurtschap Het Klooster heb je mooie doorkijkjes op het achterliggende ruige moeraslandschap.

De Blesse
De route neemt je ook een stukje mee Friesland in. Je komt door het dorpje De Blesse. Je ziet hier onder meer De Mars, een korenmolen uit 1834.

De Woldberg op
Tijd genoeg? En zin in een kleine uitdaging? Zet dan even je fiets aan de kant en loop de Woldberg op, een 26 meter hoge stuwwal net buiten Steenwijk. Enkele van de wandelpaden waar je over loopt, zijn verhard met het puin dat overbleef na het bombardement op Rotterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op de top kun je een gratis toegankelijke uitkijktoren beklimmen. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de vestingstad Steenwijk. Bij helder weer zie je zelfs Heerenveen en Giethoorn liggen.

Adres

Route.nl

Steenwijkerland

Uitjes in de buurt

Reviews van Wieden

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.