Westland

Maassluis

Van het mooie oude Maassluis naar de Rottemeren: wat heeft de Randstad toch veel groen te bieden! Met een e-bike leg je deze route comfortabel af.

Historisch Maassluis
Je gaat vandaag van start bij Monsieur Paul, waar je geniet van een kopje koffie. Dit lunchcafé ligt in het historische stadshart van Maassluis. Een mooie route langs tal van grote en kleine watertjes brengt je naar het Abtswoudse Bos. Hier rijd je door een parklandschap van bomen, struiken, slootjes, plassen en kleine vijvertjes. Centraal in dit voormalige weideland ligt het markante kunstobject Moeder Aarde, een kunstmatige heuvel die wordt omringd door essen.

Rottemeren
Via Delfgauw en Pijnacker fiets je naar de Rottemeren, verschillende plassen aan De Rotte die met elkaar verbonden zijn. De omliggende polders zijn na de drooglegging gaan inklinken en vervenen, zodat de Rottemeren nu hoger liggen dan het omliggende landschap. Langs de oevers is het heerlijk fietsen. Via De Rotte rijd je naar een paar aaneengesloten natuurgebieden: Park de Buitenplaats, Recreatiegebied Broekpolder en de Aalkeetbuitenpolder. Wat is er veel groen in de Randstad!

Adres

Route.nl

Maassluis

Uitjes in de buurt

Reviews van Westland

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.