Westerwolde

Vlagtwedde
Route.nl

Vlagtwedde

Een mooie ronde door het groene Groningse Westerwolde. Onderweg ontdek je leuke plekjes om even af te stappen, zoals een keramiekmuseum en het oude Stadskanaal.

Keramiek
De route gaat van start bij Herberg de van Bommelhoeve, met zicht op velden en bossen die worden beheerd door Natuurmonumenten. Het Groningse Westerwolde is een prachtig groen gebied waar je tal van mooie fietstochten kunt maken. Met deze route rijd je parallel aan de Duitse grens naar het zuiden, om een mooie lus te maken richting Stadskanaal. Onderweg kun je een leuke stop maken bij Keramisch Museum Goedewaagen, met aardewerk uit Art Nouveau en Art Déco.

Stadskanaal
Het museum ligt pal op de provinciegrens van Drenthe en Groningen, in Nieuw Buinen. Hiervandaan fiets je Stadskanaal door. Het is vernoemd naar het gelijknamige kanaal dat in 1856 werd voltooid en bijna geheel door Groningse en Duitse arbeiders met de schop werd gegraven. In de negentiende eeuw was het een van de drukste vaarroutes van Nederland. Omdat de wachttijden bij de sluizen opliepen tot enkele uren, werden op deze plaatsen cafés en winkeltjes gevestigd: zo ontstond Stadskanaal.

Bezoek de website >>

Route in Groningen

  Reviews van Westerwolde

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden

  Uitjes in de buurt