Westerwolde

Ter Apel
Route.nl

Ter Apel

In Westerwolde liggen rust, historie en het natuurschoon voor het oprapen. Deze route neemt je mee door het Sellingerbos, het beekdal van de Ruiten Aa en door de vesting Bourtange.

Sellingerbos
De route begint bij Paviljoen Jachthaven de Runde. Op het terras heb je hier een mooi uitzicht op de haven, terwijl je geniet van je drankje en hapje. In het buitengebied kom je langs enkele karakteristieke oude boerderijen. Ook rij je door het Sellingerbos. Je vindt hier het Theater van de Natuur, een unieke natuurkijkheuvel waar de natuur iedere dag een andere voorstelling geeft. Neem hier zeker even een kijkje!

Bourtange
Stap even af in Bourtange om sfeer te proeven, want het vestingdorp ziet er nog net zo uit als in 1742. Willem van Oranje liet de vesting in de zestiende eeuw aanleggen om Groningen uit Spaanse handen te bevrijden. Buiten de vesting zie je nog een deel van het oude moerasland. In het dal van de Ruiten Aa zie je met graan begroeide essen en graslanden die omzoomd zijn met houtsingels. Wat is Westerwolde toch mooi!

Bezoek de website >>

Route in Groningen

  Reviews van Westerwolde

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden