Westerwolde

Sellingen

Fietsen in Westerwolde is een ontdekkingsreis door een van de meest veelzijdige natuurgebieden van Nederland. Met de wind in de haren over de hei, langs prachtige beekdalen via het bos naar sfeervolle dorpen.

Starpunt: Sellingen
Het startpunt van deze route is Restaurant De Ruiten Aa/ De Bronzen Eik in Sellingen. Het restaurant staat bekend om de seizoensgebonden, regionale gerechten. Het ideale startpunt om vanuit hier de omgeving van Sellingen te ontdekken. Sellingen is een esdorp dat ontstond in de middeleeuwen. Het is een langgerekte plaats met dorpse huizen en mooie boerderijen. Vanuit het restaurant vertrek je in noorderlijke richting naar Bourtange.

Vesting Bourtange
Vlakbij de Duitse grens in Westerwolde vind je de vesting Bourtange. Dit is een uniek historisch verdedigingswerk. Je waant je even terug in de tijd als je hier aan voorbij fietst. Maak kennis met de vesting die nooit werd ingenomen. Opvallend aan de vesting is de vorm: het is namelijk een vijfhoek. Het huidige Bourtange is gebaseerd op tekeningen van de vesting van 1742 en geeft een compleet beeld van hoe de vestingstad er toen bij moet hebben gelegen.

Fietsen langs het water
Vanaf de negentiende tot ver in de twintigste eeuw zijn de heidevelden en veengebieden van Westerwolde ontgonnen. Hier zie je hedendaags nog steeds de sporen van. Vanuit Bourtange fiets je verder naar Veelerveen. Door de groene en bosrijke omgeving van Ter Wupping en Sterenborg fiets je langs het water naar Ter Maarsch. Via Mussel en Musselkanaal fiets je weer terug naar Sellingen. Musselkanaal is een lintdorp. Het dorp ligt in het verlengde van Stadskanaal.

Adres

Route.nl

Sellingen

Uitjes in de buurt

Reviews van Westerwolde

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.