Westerwolde: een regio vol natuur en historie

Sellingen

In Westerwolde valt volop te ontdekken. Of opnieuw te beleven, want liefhebbers van natuur, historie én mooie fietstochten komen er graag terug!


Ruiten Aa
De route start bij Vakantiepark De Barkhoorn, een prachtige logeerplaats in de Sellingerbossen. Aan de rand van dit bos passeer je het Theater van de Natuur, een uniek kunstwerk. Op deze plek kijk je uit over de Ruiten Aa, een beek die ook wel de ruggengraat van Westerwolde wordt genoemd. Je fietst een heel stuk door dit lieflijke beekdal, het is een van de mooiste in Nederland!


Vesting Bourtange
In Jipsinghuizen passeer je een van de Peddel en Pedaalstations die in Westerwolde liggen. Je kunt hier fietsen of kano’s huren om dit prachtige gebied te verkennen. Op ieder station kun je overstappen van kano naar fiets. Verderop ligt het schitterende vestingdorp Bourtange, je beleeft hier een unieke cultuurhistorie. Vanaf Harpel rij je een stukje door het weidse Groningse veengebied. Wat een mooie vergezichten! De route eindigt bij Vakantiepark De Barkhoorn: terrasje!

Adres

Route.nl

Sellingen

Uitjes in de buurt

Reviews van Westerwolde: een regio vol natuur en historie

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.