Westerbork en Orvelte

Tiendeveen
Route.nl

Tiendeveen

Dichte bossen die onverwachts overgaan in een open veld, heidevelden en oude brinkdorpjes, dat vormt het decor van deze fietsroute in Drenthe. Geniet van de stilte in de natuur en maak onderweg onder andere kennis met de plaatsjes Westerbork en Orvelte.


Westerbork
Aan het begin van de route fiets je langs de rand van het Mantingerveld. Dit gebied bestond lange tijd uit kleine niet aaneengesloten stukjes bos, stuifzandheuvels en nog veel meer soorten natuur. De laatste jaren zijn er landbouwgronden aangekocht, bossen geplant en vennen hersteld in dit gebied met een mooi natuurgebied als resultaat. Vervolgens fiets je door dichte bossen en langs de randen van heidevelden naar het brinkdorp Westerbork. Je zou misschien denken dat hier ook het voormalige concentratiekamp Westerbork ligt, maar dat ligt in werkelijkheid dichter bij Hooghalen dan bij Westerbork.


Minicamping De Bulte
Orvelte, Witteveen en Balinge zijn de volgende plaatsjes die op deze route liggen voordat je terugkomt bij Minicamping De Bulte, het start- eindpunt van deze route. Op deze camping kun je je caravan of je camper neerzetten voor een overnachting in een weldadig rustig gebied. Als je de volgende dag weer fris en fruitig opstaat kun je de omgeving verder verkennen met fietsroute 386064.


Historisch Orvelte
Orvelte is geen dorpje om snel doorheen te fietsen, want er is hier van alles te zien. Je vindt hier nog rietgedekte Saksische boerderijen en andere historische bouwwerken die je tegenwoordig nog maar weinig ziet. In Orvelte kun je binnen kijken bij een aantal van die boerderijen. Hier kun je meer leren over oude ambachten zoals ijzer smeden en klompen maken. In het dorp worden ook regelmatig folkloristische markten en andere leuke evenementen georganiseerd.

Bezoek de website >>

Route in Drenthe

  Reviews van Westerbork en Orvelte

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden