West-Brabant

Sprundel

Ten zuiden van Roosendaal liggen enkele prachtige uitgestrekte natuurgebieden. Je fietst o.a. door de Rucphense Bossen, de Oude Buisse Heide en de Pannenhoef.

Landgoed Visdonk
Bij Brasserie de Pastorie kun je een gezellig terrasje pakken, voordat je op het zadel springt. Je fietst al snel de Rucphense Bossen in. Je rijdt hier vooral tussen geurige dennenbomen, ook kom je langs graslanden, loofbomen en over de Rucphense Heide. Verderop kom je over het zeventiende-eeuwse Landgoed Visdonk, je treft hier een afwisselend landschap aan waar het heerlijk fietsen is. Net over de grens rij je door het Belgische dorpje Essen.

Van Gogh
Weer terug in Nederland fiets je door de Oude Buisse Heide en het aangrenzende Landgoed Wallsteijn met zijn statige oude eikenlanen, monumentale gebouwen en houtwallen. Landhuis De Moeren dateert uit 1818. Ook de bijbehorende boerderijen zijn een lust voor het hoog. In het omringende natuurgebied schilderde Van Gogh zijn eerste landschappen. Als laatste ligt de Pannenhoef aan je route, een natuurgebied van moerasbossen, vochtige weilanden en akkers. Wat is het toch mooi fietsen in Brabant!

Adres

Route.nl

Sprundel

Uitjes in de buurt

Reviews van West-Brabant

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.