Weerribben

Giethoorn
Route.nl

Giethoorn

Cultuurhistorie, unieke natuurgebieden en een verkwikkende rust: ze maken van de Kop van Overijssel een ideaal fietsgebied. Deze route neemt je mee door de Weerribben en de omgeving van Giethoorn.

Gondels in Giethoorn
Giethoorn behoeft eigenlijk geen introductie: in het Venetië van het Noorden kijk je je ogen uit. Midden in Dwarsgracht staat een van de dikste en oudste essen van Nederland, de boom werd rond 1800 geplant. Om in Jones te komen, steek je de Walengracht met een pontje over. In het hoogseizoen kost de overtocht ongeveer € 1,10. Blokzijl is een leuk plaatsje om even af te stappen: het geniet beschermd dorpsgezicht vanwege de fraaie historische panden aan het haventje.

Handgemaakt
Hoe ruig de Weerribben er ook uitzien, iedere vierkante meter van dit oorspronkelijke veengebied is in drie eeuwen tijd door mensen afgegraven voor het turf. Vanaf de fiets heb je prachtig zicht op die schitterende mix van moerasbossen, rietvelden en bloemrijke hooilanden. Vanaf de Gasthuisdijk, een voormalige tolweg, kijk je uit over het heldere water van de Bovenwijde. De route eindigt bij het gezellige Café Restaurant Botenverhuur Smit Giethoorn waar je geniet van het lekkere eten.

Bezoek de website >>

Route in Overijssel

  Reviews van Weerribben

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden