Waterland

Purmerend
Route.nl

Purmerend

Fietsen over de dijken, genieten van weidse uitzichten over water en weilanden. Je vindt het in het Waterland. Net als de vele bezienswaardigheden die in pareltjes als Edam en Monnickendam liggen.

Watergang
Vanaf hier fiets je zo naar het Purmerbos, een bijzonderheid in het weidse Waterland. In Watergang zie je enkele karakteristieke zwart geteerde hooihuizen, de Dorpsstraat is de smalste dorpsstraat van Nederland. De mooie dorpskerk dateert uit 1642. Ook kom je langs het bezoekerscentrum van het Ilperveld, je leert hier meer over dit bijzondere natuurgebied.

Waterlandse Zeedijk
In de polders is het heerlijk kilometers maken over autoluwe weggetjes. Je rijdt een stukje langs de Waterlandse Zeedijk die in de middeleeuwen werd aangelegd. Loop even de dijk op om te genieten van het uitzicht over het Markermeer. Verderop zie je vanaf de Zeedijk bij mooi weer Marken liggen. Vervolgens kom je door drie stadjes met karakter: Monnickendam, Volendam en Edam. Ruim voldoende tijd in om hier van de sfeer en de unieke historie te genieten.

Bezoek de website >>

Route in Noord-Holland

    Reviews van Waterland

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
    * verplichte velden