Wapse

Wapse
Route.nl

Wapse

Nationaal Park Dwingelderveld en Nationaal Park Drents-Friese Wold liggen op steenworp afstand van elkaar. Deze route neemt je mee door beide natuurgebieden in Zuidwest-Drenthe en Zuidoost-Friesland.


Nationaal Park Drents-Friese Wold
Het startpunt van deze route ligt in Veldhuizen. Vanuit hier fiets je naar de rand van het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Dit gebied bestaat uit weelderige bossen, heidevelden, stuifzandgebieden en beekdalgraslanden. In de omgeving van Wapse vind je het Doldersummer- en Wapserveld, een groot heidegebied dat vooral prachtig is als de heide in bloei staat. Vanuit dit nationale park fiets je naar Dwingeloo. Daar kun je een pauze inlassen bij ’t Hof van Dwingeloo. Strijk neer voor een lekker hapje en een drankje, rust lekker even uit en ga daarna weer fris en fruitig op pad.


Hotel Restaurant De Wapser Herberg
Vanuit Dwingeloo fiets je het Nationaal Park Dwingelderveld binnen. Je fietst hier langs zacht glooiende heidevelden met plassen en vennetjes. Verder kun je hier ook genieten van bossen en stuifzanden, die worden afgewisseld door schilderachtige esdorpen. Vervolgens fiets je via Havelte langs twee grote hunebedden terug naar Wapse. Daar kun je de dag eindigen bij Hotel Restaurant De Wapser Herberg. Geniet hier van een diner in het restaurant. Boek daarna een overnachting en blijf een nachtje slapen in dit comfortabele hotel.


Historische esdorpen
In de omgeving van deze route vind je tal van esdorpen, waaronder Wapse. Deze dorpen hebben verschillende dingen gemeen waaronder een brink, een plek aan de rand van het dorp of juist in het centrum van het dorp waar vroeger het vee bijeen werd gebracht in de avond. Verder hebben esdorpjes van oudsher een gemeenschappelijke akker, die vaak wat hoger in het dorp ligt.

Bezoek de website >>

Route in Drenthe

    Reviews van Wapse

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.