Walcheren

Koudekerke

Op Walcheren vind je volop rust en ruimte. Ook rij je door enkele bezienswaardige dorpjes, zoals Zoutelande en Koudekerke.

Zoutelande
Als eerste fiets je naar Dishoek. Net achter de duinen rij je vervolgens door een mozaïek van loofbosjes, weilanden en duinstruweel. Verderop ligt Zoutelande, een populaire badplaats. Hier passeer je de Zoutelandse Molen, een korenmolen uit 1862. Ook kun je een blik werpen op de Catharinakerk. De oudste delen van de toren stammen nog uit de dertiende eeuw. Het grootste deel van de huidige kerk dateert uit 1738.

Meliskerke
In de polders rij je over autoluwe weggetjes langs weilanden, rijen bomen en akkers. Het is hier heerlijk rustig, ideaal om je gedachten eens te verzetten. Je passeert de Meliskerke, een korenmolen uit 1801. Net voor knooppunt 52 kom je langs de kapel van Hoogelande, een restant van een kerk die tijdens de Tachtigjarige Oorlog grotendeels werd verwoest. Aan de rand van Koudekerke kom je langs De Lelie uit 1872. De route eindigt met iets lekkers bij Sint-Anthonijshoek.

Adres

Route.nl

Koudekerke

Uitjes in de buurt

Reviews van Walcheren

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.