Vught

Vught

Ten zuidwesten van Boxtel vind je het natuurgebied De Kampina. Deze route neemt je mee dwars door dit 1200 hectare grote gebied met dichte bossen, uitgestrekte heidevelden, mysterieuze vennen en groene beekdalen. Cultuur vind je op deze route in de gezellige plaatsjes Haaren, Boxtel en Vught.


Eeuwenoude kastelen
Het eerste gedeelte van de route loopt door een groen landschap naar Helvoirt. Na zo’n vier kilometer fiets je langs kasteel Zwijnsbergen. Dit landgoed was in de veertiende eeuw een leengoed met een versterkte hoeve. Door de eeuwen heen wisselde het landgoed regelmatig van eigenaar en de hoeve veranderde mee. Zo werd het huidige hoofdgebouw in de vijftiende eeuw gebouwd en de zeskantige toren stamt uit 1552. In 1817 werd het pand ingrijpend verbouwd en toen werd ook de prachtige tuin gebouwd. Een andere bezienswaardigheid op de route is kasteel Nemerlaer, een stuikje buiten Haaren. Dit kasteel werd voor het eerst genoemd in 1303 en door de eeuwen heen is het verschillende keren gerestaureerd.


Restaurant in ´t Groene Woud
Vervolgens fiets je door De Kampina naar Boxtel en verder naar Vught. Je eindigt je tochtje uiteindelijk bij Restaurant in ´t Groene Woud. Hier kun je even uitpuffen met een welverdiend kopje koffie, een lunch of een diner.


Een oorlogsmonument in Vught
In Vught vind je het Nationaal Monument Fusilladeplaats Vught. Dit monument is hier neergezet om de 329 verzetsmensen te herdenken die hier zijn vermoord door Nederlandse SS´ers. Deze verzetsmensen werden uit verschillende gevangenissen naar deze plaats gebracht om ze te fusilleren op de schietbaan van het voormalige concentratiekamp van Vught. Bij het monument kun je even stil staan bij de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog.

Adres

Route.nl

Vught

Uitjes in de buurt

Reviews van Vught

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.