Voornes Duin en Brielle

Oostvoorne
Route.nl

Oostvoorne

Brielle is een prachtig oud vestingplaatsje dat ook wel Den Briel genoemd wordt. Juist ja, het stadje waar Alva zijn ‘bril’ verloor. In Voornes Duin geniet je van de afwisselende natuur.

Stenen Baak
Bij Restaurant Aan Zee geniet je op een bijzonder plekje van een lekkere én duurzame maaltijd. Vervolgens rij je de benen los aan de bosrijke rand van Oostvoorne. Vanuit de verte zie je de Stenen Baak al staan, een voormalige vuurtoren uit 1630 die op gezette tijden te bezoeken is. De grotendeels zeventiende-eeuwse vesting van Brielle is één van de best bewaard gebleven verdedigingswerken in Nederland. Dankzij de vele oude panden ervaar je hier een heerlijk historisch sfeertje.

Musea
Historisch Museum Den Briel is een echte aanrader. Je leert hier meer over de historie van de vestingstad. Net voorbij lintdorp Tinte kom je langs Museum in den Halven Maen. Je maakt hier een heerlijke sprong terug in de tijd dankzij oude voorwerpen als kruidenierswaren, blik en tabaksartikelen. Via Oostvoorne maak je nog een lus door Voornes Duin, een prachtig natuurgebied. Geniet hier van de rust, terwijl je door de duinbossen fietst.

Bezoek de website >>

Route Zuid-Holland

  Reviews van Voornes Duin en Brielle

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden