Voorne-Putten

Oostvoorne
Route.nl

Oostvoorne

Voorne-Putten is een fietsparel onder de spreekwoordelijke rook van Rotterdam. Je fietst er door een landschap vol natuurschoon. Ook kom je door het bezienswaardige Oostvoorne en steek je het Haringvliet over.

Haringvlietdam
Bij Paviljoen de Duinrand kun je een gezellig terrasje pakken. Vervolgens rij je Voornes Duin door. In dit uitgestrekte natuurgebied zie je duinbossen, bloemrijke graslanden, vochtige valleitjes. Het is hier heerlijk stil, ideaal om even terug te schakelen. Vervolgens rij je de Haringvlietdam over, het zesde bouwwerk uit de Deltawerken dat in 1971 geopend werd.

Burcht van Voorne
Terug op Voorne-Putten rij je door de polders met hun graslanden, kreken en andere waterloopjes. Je fietst door Oostvoorne, een charmant plaatsje waar je o.a. langs een korenmolen uit 1821 komt. Vanuit de Hoflaan in Oostvoorne kun je naar de gerestaureerde ruïne van de middeleeuwse Jacobaburcht lopen, het buitenverblijf van Jacoba van Beieren. Tot slot fiets je een rondje langs de lommerrijke oevers van het Oostvoornse Meer. Tijd voor een terrasje bij Paviljoen de Duinrand.

Bezoek de website >>

Route Zuid-Holland

  Reviews van Voorne-Putten

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden