Vierlingsbeek

Vierlingsbeek

Deze route neemt je mee door Nationaal Park De Maasduinen, een langgerekte zandrug tussen de Maas en de Duitse grens die beplant is met naaldbomen en heideplanten. Fiets door dit terrassenlandschap en maak vervolgens aan de andere kant van de Maas kennis met gezellige Brabantse en Limburgse plaatsjes.


Kasteel Well
Het opstappunt van dit fietstochtje ligt net iets buiten Bosscherheide. Vanuit hier fiets je naar Elsteren en vervolgens naar Well aan de oever van de Maas. In dit plaatsje vind je het gelijknamige middeleeuwse kasteel Well. Dit complex werd in de veertiende eeuw gebouwd en tijdens de Tweede Wereldoorlog raakte het kasteel zwaar beschadigd. De gebouwen werden daarna weer hersteld in oude glorie. Neem een kijkje bij dit kasteel met de bijbehorende bruggen, de tiendschuur en de historische tuin en waan je in lang vervlogen tijden. Sinds 1986 is er een opleidingsinstituut gevestigd in het kasteel. Vervolgens fiets je over groene landgoederen naar Vierlingsbeek.


’t Genot Ambachtelijk Pannenkoekenrestaurant
Aan de rand van Vierlingsbeek kun je een pauze houden bij ’t Genot Ambachtelijk Pannenkoekenrestaurant. Hier kun je je energievoorraad aanvullen met ambachtelijke pannenkoeken met fruit, groente of zelfs met vlees. Daarna steek je de Maas over om via Nationaal Park De Maasduinen weer terug naar Bosscherheide te fietsen.


Nationaal Park De Maasduinen
De Maasduinen bestonden vroeger enkel uit stuifzandgebieden. Om dat stuifzand in bedwang te houden zijn er veel naaldbomen en heideplanten aangeplant. Daardoor stuift het zand niet meer zoals vroeger. Nu vind je in dit nationale park een terrassenlandschap met lagere en hogere zandgronden, het Maasdal en een plateau. Het is kortom een mooi en uitdagend gebied om te doorkruisen op de fiets.

Adres

Route.nl

Vierlingsbeek

Reviews van Vierlingsbeek

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.