Vergezichten Over Zee

Zierikzee
Route.nl

Zierikzee

Fietsend over Schouwen-Duiveland en Noord-Beveland geniet je van vergezichten over de zee en de Oosterschelde. Ook beleef je er volop cultuurhistorie, want je rijdt over Neeltje Jans en door Zierikzee.

Noord-Beveland
Door de beruchte Allerheiligenvloed van 1532 liep heel Noord-Beveland onder water. Het duurde ruim zestig jaar voor men het eiland weer in durfde te polderen. Aan de noordkant van het eiland zie je die voorzichtigheid nog terug aan de vele inlagen: kleine polders die achter de zeedijk liggen op plaatsen waar men een dijkdoorbraak vreesde. Vanaf de dijk kijk je hier uit over een unieke prachtige natuur. Je ziet natte moerassen, rietvelden en natuurlijk het water van de Oosterschelde. Prachtig!

Pittoresk Zierikzee
In Burgh kun je een gezellige pitstop maken bij Pannekoekenmolen de Graanhalm. De molen stamt uit 1847. Even verderop kom je langs de voormalige ringwalburg die aan het einde van de negende eeuw werd opgeworpen tegen rovende Noormannen. Je krijgt hier een prachtige blik op het verleden! Via natuurgebied Schelphoek rij je naar de historische vestingstad Zierikzee.

Neeltje Jans
Neeltje Jans diende bij de bouw van de stormvloedkering als werkeiland. In de loop der jaren hebben weer en wind van Neeltje Jans een prachtig duinlandschap gemaakt dat door helmgras en duindoorn bijeen wordt gehouden. Op het eiland kun je een informatiecentrum over de Deltawerken bezoeken. In 2015 eindigde de tweede Touretappe op Neeltje Jans. Sprinter André Greipel kwam toen als eerste over de meet.

Bezoek de website >>

Route in Zeeland

  Reviews van Vergezichten Over Zee

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden