Veluwezoom

Velp
Route.nl

Velp

Deze route neemt je mee door een van de mooiste regio’s van Nederland. Je rijdt door de bossen en heide van de Veluwezoom, ook kom je door de IJsselvallei.

Posbank
Vanuit Buitenplaats Beekhuizen rij je zo Nationaal Park Veluwezoom in. Lekker genieten van de uitgestrekte bossen en de weidsheid van het Herikhuizerveld. Bij knooppunt 25 kun je even afstappen bij de Posbank, een van de mooiste plekjes in Nederland. Vanaf deze stuwwal heb je een schitterend uitzicht. Hoe anders is het landschap ineens als je vanuit het pittoreske dorpje De Steeg de uiterwaarden langs de IJssel in rijdt. Over autoluwe weggetjes rij je langs uitgestrekte graslanden.

Charmant Doesburg
Aan de overkant van de rivier rij je door Doesburg, een prachtig oud stadje. Fietsend over de dijk langs de IJssel kun je lekker uitwaaien, terwijl je van het mooie weidse uitzicht geniet. Je rijdt door Brummen, net buiten dit dorp ligt Kasteel Engelenburg dat oorspronkelijk uit de zeventiende eeuw dateert. Vanaf Dieren fiets je de bossen weer in. Wat is het heerlijk stil op de Veluwezoom!

Bezoek de website >>

Route in Gelderland

  Reviews van Veluwezoom

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden