Veluwezoom

Rheden

Velp is een pittoresk plaatsje vlakbij de IJssel. De Veluwezoom is het oudste nationale park van Nederland: het werd in 1930 door Natuurmonumenten opgericht.

Herikhuizerveld
Een van de mooiste plekjes van Nederland? Dat is de bijna 90 meter hoge Posbank, het startpunt van je route. Je geniet hier van een fraai uitzicht, voordat je een flink stuk over het Herikhuizerveld rijdt. Aan de rand kom je langs een schaapskooi, hier huist de Rhedense schaapskudde die iedere dag de hei op trekt. Verderop kun je afstappen bij Bezoekerscentrum Veluwezoom om meer over dit nationale park te leren.

Rozendaal
Bij Pannekoekhuis Strijland kun je een pitstop inlassen. Geniet van een koffie met iets lekkers, voordat je Rheden in fietst. Je ziet hier o.a. de charmante dorpskerk uit 1500, de romaanse toren dateert nog uit 1200. Vanaf het fietspad heb je mooie doorkijkjes over de IJssel. In Velp zie je volop fraaie panden. Je passeert o.a. de negentiende-eeuws Van Lennepsmolen, een bovenslag watermolen. Langs de vele villa’s in Rozendaal fiets je terug de Veluwezoom op.

Adres

Route.nl

Rheden

Uitjes in de buurt

Reviews van Veluwezoom

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.