Veluwe

Rheden

Deze route brengt je van het bezoekerscentrum Veluwezoom naar de uiterwaarden van de IJssel. Ook kom je helemaal tot aan de rand van Nationaal Park de Hoge Veluwe. Twee nationale parken in één rit!

Veluwezoom
De route gaat van start bij het bezoekerscentrum van Natuurmomenten. In dit fraaie boerderijencomplex vind je Brasserie Veluwezoom. De hoogteverschillen met indrukwekkende vergezichten over glooiende heidevelden zorgen voor een sportieve fietstocht, waarbij je je kuiten wel voelt af en toe! Maar het landschap is zo mooi dat het meer dan de moeite waard is. Je kunt er rustig inkomen, want al na een paar kilometer kom je langs Paviljoen de Posbank voor een kop koffie.

Hoge Veluwe
Je komt ook langs Museum Vliegbasis Deelen. Hier kun je even afstappen om meer te weten te komen over de nachtelijke luchtoorlog boven Nederland gedurende de Tweede Wereldoorlog. Langs de rand van Nationaal Park de Hoge Veluwe fiets je naar Hoenderloo. Hiervandaan steek je door naar de Loenermark, een prachtig heideveld. Vlak voor het einde van de route kom je langs Landgoed Rhederoord, waar je lekker kunt eten in het restaurant.

Adres

Route.nl

Rheden

Uitjes in de buurt

Reviews van Veluwe

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.