Veluwe

Harderwijk
Route.nl

Harderwijk

Deze route neemt je vanuit het pittoreske Hierden (vlakbij Harderwijk) mee door de Veluwe en de Gelderse Vallei. Een heerlijk afwisselende route waarin je ook nog eens bezienswaardigheden ziet als Kasteel De Essenburgh.

Lekkere picknick
In Hierden zie je aan de Zuiderzeestraatweg enkele prachtige eeuwenoude streekboerderijen. Een mooi begin van je route. Even later rij je de Veluwe op. Je rijdt door het Leuvenumse Bos waar je je heerlijk onder kunt dompelen in de stilte en de frisse boslucht. In Ermelo fiets je langs De Koe, een rietgedekte korenmolen uit 1863.

Speulderbos
In Putten passeer je korenmolen Het Hert uit 1899. Net buiten het dorp kom je langs Landgoed Schovenhorst dat in 1848 is gesticht. Je kunt hier enkele bijzondere tuinen bezoeken, waaronder de oudste naaldbomentuin van Nederland. Ook staat er een ruim veertig meter hoge bostoren die je een prachtig uitzicht biedt. Op je weg terug door de Veluwe rij je door het bekende Speulderbos, een ware belevenis.

Kasteel De Essenburgh
Aan het einde van je route kom je langs kasteel en landgoed De Essenburgh. Het kasteel werd in de zeventiende eeuw gebouwd in opdracht van Johan Coolwagen. Deze adellijke heer wilde met dit prestigieus statussymbool een plaats binnen de Ridderschap van Veluwe verwerven. Toen dit mislukte, moest hij het kasteel aan zijn schuldeisers verkopen.

Bezoek de website >>

Route in Gelderland

  Reviews van Veluwe

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden