Veluwe

Harderwijk
Route.nl

Harderwijk

Toe aan een dag genieten van de natuur? Maak dan een mooie fietstocht over de Veluwe. En geniet van de rijke cultuurhistorie in Harderwijk.

Hanzestad Harderwijk
Bij Hotel Monopole geniet je van een terras met uitzicht over het water, voordat je op de fiets stapt. Harderwijk is een voormalige Hanze- en vestingstad. Het centrum, dat als beschermd stadsgezicht geldt, telt een kleine honderd monumenten zoals eeuwenoude herenhuizen. Je rijdt een stukje door de polders boven Hierden, waarna je de Veluwe op rijdt. Tussen de bomen ervaar je meteen de karakteristieke stilte van dit uitgestrekte natuurgebied, heerlijk!

Elspeetse Heide
Op de licht glooiende Elspeetse Heide heb je mooie vergezichten. Je rijdt Vierhouten door, een landbouwenclave midden tussen de bossen. Stap hier even af bij Restaurant Bistro Novice om weer op krachten te komen. Vervolgens fiets je de bossen weer door. Vele kilometers genieten van het natuurschoon, wat wil je nog meer? Je rijdt even door het mooie Elspeet, waar je enkele fraaie authentieke boerderijen ziet. Door de bossen fiets je terug naar Harderwijk.

Bezoek de website >>

Route in Gelderland

  Reviews van Veluwe

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden