Veluwe

Garderen
Route.nl

Garderen

Je kunt bijna nergens anders fijner fietsen dan door de Veluwe. Maak kennis met deze omgeving en fiets door de mooie bossen en over de rustgevende heides.

Startpunt: Garderen
Het startpunt van deze route is de Beeldentuin/Zandsculpturen in Garderen. Garderen ligt op de westflank van de Veluwe in een groene omgeving. Een heerlijk gebied om in te fietsen!

Speulder- en Sprielderbos
Tijdens je fietsroute fiets je door het Speulder- en Sprielderbos. In dit gebied leeft veel groot wild, zoals edelherten en wilde zwijnen. In het bos bevindt zich een gletsjerkuil die in de laatste ijstijd is ontstaan. Daarna is het gat door leemwinning verder vergroot. In dit gebied zijn ook vele grafheuvels te vinden. Uit deze begraafplaatsen en diverse archeologische vondsten.

Ermelosche Heide
De route voert je niet alleen door de bossen maar ook over de Ermelosche (Ermelose) Heide. Je fietstocht leidt je ook langs eeuwenoude grafheuvels. Eeuwen geleden begroeven mensen sommige doden in of onder grafheuvels, die bescherming genieten van de monumentenwet. Stuk voor stuk staan de heuvels, waarin doden hun laatste rustplaats kregen, geregistreerd op de lijst van archeologische monumenten. De route neemt je verder mee naar de Schaapskooi, waar de grootste schaapskudde van Nederland zijn onderkomen vindt. Elke dag graast de kudde Veluws Heideschapen over de heide. In 2012 werd het bezoekerscentrum vernieuwd. Hier hangt een kaart, zodat je kunt zien waar de kudde loopt, zodat je er naar toe kunt gaan.

Bezoek de website >>

Route in Gelderland

    Reviews van Veluwe

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.