Veluwe

Ede
Route.nl

Ede

Waar anders dan op de Veluwe kun je uren door de natuur fietsen? Deze route neemt je mee voor een rondje om Nationaal Park de Hoge Veluwe heen. Een decor waar je gemakkelijk de alledaagse beslommeringen vergeet. En de tijd…

Renkums beekdal
Op de Edese en Ginkelse heide loop je kans oog in oog te staan met de kudde Veluwse Heideschapen die hier graast. Begin jaren vijftig zijn er stappen ondernomen om dit ras voor uitsterven te behoeden – met succes. Bij Renkum rij je door een eeuwenoud beekdal. Ooit draaiden hier de raderen van watermolens. Tegenwoordig laten de fietsers er graag hun trappers en wielen draaien om van dit glooiende natuurgebied te genieten.

Deelense Veld
Vanaf het fietspad heb je mooie vergezichten over de heide en vennen van het Deelense Veld. Grote kans dat je hier naast roofvogels ook een zweefvliegtuig door het zwerk ziet cirkelen. Aan de Hoenderloseweg 10 kun je in het weekend Museum Deelen bezoeken waar je meer leert over de geschiedenis van de plaatselijke luchtmachtbasis. Na je mooie tocht geniet je bij Pannenkoekenhuis De Langenberg van een verfrissend drankje, heerlijke lunch of een ambachtelijke pannenkoek.

Bezoek de website >>

Route in Gelderland

  Reviews van Veluwe

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden