Veerse Meer

Kamperland
Route.nl

Kamperland

Langs het Veerse Meer is het heerlijk rustig fietsen. Je rijdt over Walcheren en Noord-Beveland waar je geniet van de rust, het natuurschoon en de bezienswaardigheden.

Kortgene
De route start bij Zorgboerderij/Boerderijcamping Catharina Maria Hof. Vanaf hier rij je door de polder naar Kamperland. Dit plaatsje werd al rond het jaar 1000 gesticht, maar werd opgeslokt door het zeewater bij de Allerheiligenvloed in 1532. Later werd het dorp weer opgebouwd. Langs de dijk rij je lekker in de luwte langs de uitgestrekte weilanden. Klim even de dijk op als je over het Veerse Meer uit wilt kijken.

Veerse Gatdam
In het fraaie Kortgene staat onder meer de kerktoren uit de vijftiende eeuw. Dit is het enige middeleeuwse gebouw dat de Allerheiligenvloed (die heel Noord-Beveland onder water zette) heeft overleefd. Ook op Walcheren is het rustig fietsen. Je komt langs het bosje dat deel uitmaakt van natuurgebied De Piet. Verderop ligt Veere, een verrukkelijk mooi stadje met enkele historische bezienswaardigheden. Over de Veerse Gatdam (het derde bouwwerk van de Deltawerken) rij je terug naar Noord-Beveland.

Bezoek de website >>

Route in Zeeland

    Reviews van Veerse Meer

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.