Veerse Meer

Goes
Route.nl

Goes

Op Walcheren en Noord-Beveland geniet je van weidse uitzichten, natuurschoon en rust. Ook kom je door mooie authentieke plaatsjes als Veere.

Pittoresk Kortgene
Via de in 1960 geopende Zandkreekdam (het tweede bouwwerk van de Deltawerken) rij je vanaf Walcheren naar Noord-Beveland. Vanaf het fietspad heb je een mooi uitzicht over het Veerse Meer en de Zandkreek, een voormalige arm van de Oosterschelde. In Kortgene staat onder meer de vijftiende-eeuwse kerktoren. Dit is het enige middeleeuwse gebouw dat de Allerheiligenvloed in 1532 heeft overleefd. Bij Boerderijwinkel Hogehoeve kun je even afstappen om iets lekkers voor een picknick onderweg in te slaan.

Mooi Veere
Via de Veerse Gatdam (het derde bouwwerk van de Deltawerken) rij je Walcheren op. In het dorpje Vrouwenpolder zie je oude boerderijen en de fraaie Pelgrimskerk uit 1622. Veere is een oud havenstadje met een rijke historie. Je ziet hier schitterende historische panden, stap even af om al wandelend van het bijzondere sfeertje te genieten. Het laatste deel rij je door de polder en natuurgebied De Piet: wat een stilte!

Bezoek de website >>

Route in Zeeland

    Reviews van Veerse Meer

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.