Van Gogh Fietstour

Eindhoven

Ben je benieuwd naar de omgeving waar Vincent van Gogh een kwart van zijn werken heeft gemaakt? Wil je de plekken die hij heeft geschilderd of geschetst in het echt zien en ervaren? Boek dan snel deze bijzondere individuele fietstour die wij voor jou hebben ontwikkeld in samenwerking met het Van Gogh Village Museum Nuenen.

Je volgt zijn voetsporen van Eindhoven tot aan het Van Gogh Village Museum Nuenen, tegenover het woonhuis van zijn ouders.

Je start deze tour in het centrum van Eindhoven op het historische NRE-terrein waar je ook je huurfiets op kunt halen als je deze via ons boekt. Je volgt op de fiets de route die Vincent liep vanaf het station in Eindhoven naar zijn ouders in Nuenen. De route staat in onze eigen web app (Nederlandstalig en automatisch vertaald in 8 talen waaronder Engels, Duits en Frans ) en volg je handig op je telefoon. In Nederland is het verboden om met de telefoon in de hand te fietsen dus zorg voor een telefoonhouder voor op je stuur. Huur je een fiets via City Tours Eindhoven dan kan je tegen een borg van € 5,- een telefoonhouder lenen.

Je ervaart de plekken (zichtbaar en inmiddels onzichtbaar) waar zijn schilders vrienden Antoon Hermans, Anton Kerssemakers, Willem van de Wakker en Dimmen Gestel woonden en hij zijn schilders benodigdheden haalde. Je ziet o.a. het huis van zijn vriend Anton Hermans en de Catharina kerk die Van Gogh vanuit de achtertuin van Hermans schetste maar ook stadsdeel Tongelre met de Collse watermolen en het Van Gogh-Roosegaarde fietspad.

Daarna fiets je Nuenen binnen en drink je koffie/thee met gebak bij de Watermolen van Opwetten welke is geschilderd door van Gogh. Via de Clemenskerk, windmolen de Roosdonck, de plek waar het aardappeletershuisje stond en het van Gogh kerkje ga je naar het museum. Veel van deze locaties in Nuenen zijn door Vincent van Gogh vastgelegd in een schets of schilderij of herinneren aan hem.

Onderdeel van deze tour is het Van Gogh Village Museum waar je naar wens na het fietsen op adem kunt komen in de koffiecorner (consumptie niet inclusief).
Na het rustmoment heb je de mogelijkheid het museum inclusief audiosysteem te bezoeken. De talen Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Chinees en Japans zijn voorzien in de audiotour in het museum.

Er is geen enkele plek in Nederland waar je zo dichtbij de kunstschilder kunt komen. Nuenen heeft alleen al 14 locaties die door Vincent van Gogh zijn geschilderd of geschetst. Hij maakte hier maar liefst een kwart van al zijn werken. Hier kan je een aantal werken van zijn Eindhovense schilders vrienden in het echt bewonderen. Het museum is geopend tot 17.00 uur (maandag gesloten).

Na het bezoek aan het museum fiets je langs een aantal belangrijke punten zoals het domineeshuis, Nune ville, de Begemann fabriek, natuurgebied het Broek en wat monumenten. Via een mooie landelijke route fiets je terug naar Eindhoven en kijk je terug op een mooie tour waar je echt dichterbij Van Gogh bent gekomen.

Boekje ‘op pad met Vincent’
Wij hebben de locaties en bijbehorende informatie uit het boekje ‘op pad met Vincent’ met een route langs alle Nuenense Van Gogh locaties grotendeels verwerkt in deze tour. Onze tour is geschreven in het Nederlands en automatisch vertaald in het Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Chinees en Japans.

Dit boekje is in het museum ook te koop in het Nederlands, Duits, Frans en Engels.

Op pad met een Van Gogh expert? 
Onze tour is een individuele tour zonder gids. Ga je toch liever op pad met een gids na je bezoek aan het museum in Nuenen? Informeer dan, voordat je een boeking maakt, bij ons naar de beschikbaarheid voor een wandeling van een uur met een Van Gogh expert.

Veel locaties herinneren hier aan Van Gogh. De overige objecten zijn standbeelden of gebouwen met een bijzondere betekenis. Hoewel het echte schilderij ontbreekt, voelen al onze zintuigen ontegenzeglijk hetzelfde: dichter bij Van Gogh kun je niet komen…

Het Van Gogh Village Museum Nuenen (inclusief)
Ervaar hoe Van Gogh in Nuenen leefde dankzij de wonderen van audiovisuele technologie. Zie de aardappeleters tot leven komen tijdens een multimediapresentatie en lees de verhalen van en over Van Gogh. Leer hem kennen als mens en zie zijn ontwikkeling tot wereldberoemd kunstschilder.

Afstand
Totaal: 29 kilometer
Eindhoven – Nuenen/museum: 16 km
Museum – Eindhoven:   13 km

Starttijd
Vertrek tussen 10:00 uur en 10:30 uur.
Wij boeken een entree tijdslot voor het museum om ongeveer 13:00 uur. Hier wordt in het museum flexibel mee omgegaan en is wijzigbaar.

 

 

Google Maps

Adres

City Tours Eindhoven
Gasfabriek 3
5613CP Eindhoven

Uitjes in de buurt

Reviews van Van Gogh Fietstour

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.