Valkenburg

Schin op Geul

Deze fietsroute neemt je mee door het prachtige heuvelland bij het Limburgse Valkenburg. Een leuke tocht om even een dagje het buitenlandgevoel in eigen land te ervaren.

Limburgse buitenplaatsen
De Limburgse heuvels lenen zich niet alleen voor lange dagen in de buitenlucht, het is ook een plek waar mensen graag wonen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat je hier vele buitenplaatsen aantreft. Rondom Voerendaal bijvoorbeeld kom je langs Kasteel Puth dat achter een indrukwekkende kasteelhoeve ligt. Het huidige kasteel Cortenbach dateert uit 1713. In Voerendaal kom je ook langs het monumentale stationsgebouw uit 1915. In Schin-op-Geul zie je vele vakwerkhuizen en de elfde-eeuwse Sint-Mauritiuskerk.

Oud-Valkenburg
Op het einde van je route kom je door Oud-Valkenburg. Vanwege de prachtige omgeving en de historische gebouwen geniet dit plaatsje beschermd dorpsgezicht. Vanaf de weg zie je onder meer het zestiende-eeuwse Kasteel Genhoes. Ook kom je langs een prachtige vierkantshoeve en een kerkje uit de twaalfde eeuw. Ook het aan de Geul gelegen Brasserie Kasteel Schaloen is natuurlijk een plaatje. Je kunt hier in stijl een terrasje pakken, eten én logeren.
Wil je Brasserie Kasteel Schaloen nog eens aandoen bij je fietstocht door Zuid-Limburg? Rij dan ook de routes 179616 en 179617. Of trek je wandelschoenen aan om vanuit Schaloen route 448306 te lopen.

Adres

Route.nl

Schin op Geul

Uitjes in de buurt

Reviews van Valkenburg

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.