Utrechtse polder

Haarzuilens
Route.nl

Haarzuilens

Net buiten Utrecht rij je zo het prachtige polderland in. Een ideale omgeving voor een fijn dagje fietsen langs bloemrijke weilanden, riviertjes en historische bezienswaardigheden. Ook kom je langs Kasteel de Haar.


Copelandschap
In deze regio zie je het copelandschap terug met zijn kenmerkende smalle percelen: een verkavelingspatroon waarvan de oorsprong al in de dertiende eeuw ligt. Het buurtschap Teckop waar je doorheen rijdt, is in de ontginningstijd gesticht. Langs het riviertje de Meije zie je prachtige oude boerderijen aan de dijk. Van een afstandje zie je ook de bijna zestig meter hoge watertoren uit 1932, een iconisch rijksmonument dat lokaal ook wel Pietje Potlood wordt genoemd.


Gezellig uitrusten bij Geertjes Hoeve
Vlakbij Harmelen fiets je door boomgaarden en langs het sprookjesachtige Vijverbos. Bij Geertjes Hoeve kun je weer helemaal op krachten komen op het gezellige terras van het boerderijrestaurant. Dit gezellige restaurant is gelegen in Haarzuilens, een dorpje net buiten Utrecht. Geniet hier van een lekker hapje en een drankje en doe nieuwe energie op. Neem dan meteen ook even een kijkje bij de kaasmakerij en de boerderijwinkel van Geertjes Hoeve en sla iets lekkers voor thuis in. Dan kun je lekker lang terugdenken aan je tocht en nagenieten.


Kasteel de Haar
Tijd genoeg voor een uitstapje? Bezoek dan Kasteel de Haar, het grootste kasteel van Nederland. De burcht dateert oorspronkelijk uit de veertiende eeuw, het huidige slot werd in 1892 in neogotische stijl herbouwd. Wil je ook eens een wandeling maken in de omgeving van Geertjes Hoeve? Loop dan route 537826.

Bezoek de website >>

Route in Utrecht

    Reviews van Utrechtse polder

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.