Utrechtse Heuvelrug

Austerlitz
Route.nl

Austerlitz

De geschiedenis van de Utrechtse Heuvelrug is overal voelbaar. Door de vele landgoederen en kastelen maar ook door de grote militaire betekenis die het gebied heeft gehad. Tijdens deze route maak je kennis met de Utrechtse Heuvelrug en de omgeving hiervan.

Utrechtse Heuvelrug
Het startpunt van deze route is midden op de Utrechtse Heuvelrug bij Café & Terras Beauforthuis. Vanuit hier kun je het natuurgebied uitstekend verkennen. Ga van start met een lekkere kop koffie en een lekker hapje van de biologische kaart en trek er daarna op uit! Het Beauforthuis is een theatercafé, dus wellicht blijf je nog even hangen voor een concert of theatervoorstelling. Vervolgens begin je aan je fietsroute door de Utrechtse Heuvelrug. Op deze heuvelrug sta je in het grootste bos van de Randstad en heb je uitzicht over het rivierlandschap.

Landgoed Den Treek
Ook de moeite van een bezichtiging waard is landgoed Den Treek. Op dit landgoed, dat in 1337 al werd vermeld, staan een koetshuis met dienstwoning, een tuinmanswoning, boerderij ‘De Ossenstal’ en een schilderachtig jachthuis uit het jaar 1838. Deze gebouwen zijn allemaal, met uitzondering van de tuinmanswoning, op enigerlei moment gedurende de tijd uitgebreid, verbouwd of gerestaureerd.

Voelbare geschiedenis
Een bezienswaardigheid tijdens de fietstocht is onder meer het Militaire Luchtvaart Museum. Het museum, gelegen op de voormalige vliegbasis Soesterberg, toont de militaire geschiedenis van Nederland. De collectie omvat de grootste verzameling tanks, vliegtuigen, pantservoertuigen en helikopters van Nederland, ieder met een bijzonder verhaal. Even later kom je nog langs het Luchtmachtmonument Soesterberg.

Bezoek de website >>

Rondje Utrechtse Heuvelrug

  Reviews van Utrechtse Heuvelrug

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden