Utrechtse Heuvelrug

Austerlitz
Route.nl

Austerlitz

Deze route voert je mee dwars door de Utrechtse Heuvelrug. Onderweg kom je langs veel historische bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om even af te stappen.

Historische bezienswaardigheden
Parkeer je auto tegenover Café & Terras Beauforthuis, midden op de Utrechtse Heuvelrug. Voordat je op de fiets stapt, ga van start met een lekkere kop koffie en iets lekkers van de biologische kaart. Het Beauforthuis is ook een theatercafé, dus wie weet blijf je nog langer hangen voor een concert of theatervoorstelling. De route gaat verder naar Austerlitz. Napoleon stichtte een legerplaats op de heide, maar liet die als straatarme nederzetting achter. Dit was het begin van Austerlitz. Even verderop kom je langs de Pyramide van Austerlitz, die in opdracht van Napoleon werd gebouwd. Je komt ook nog langs Koepel van Stoop, een buitenhuis op een van de hoogste punten van het sprookjesachtige landgoed Henschoten.

Fietsen door landgoederen
Tijdens de fietsroute fiets je langs verschillende landgoederen. Eentje ervan is Landgoed De Viersprong. Dit landgoed is gebouwd in de tweede helft van de 19e eeuw. Het landgoed staat in het midden in de regio en heeft een opvallende en charmante verschijning. Ook fiets je langs Landgoed Den Treek en Buitenplaats De Hoogt. Buitenplaats De Hoogt is een prachtig landgoed met een kasteel in Maarn. Het kasteel werd in 1925 uitgebreid tot het huidige gebouw.

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug
Al deze mooie bezienswaardigheden liggen midden in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Een oase van rust, net buiten de randstad. Een heerlijke omgeving om doorheen te fietsen, vol mooie natuur. Het is een gebied van bossen, buitenplaatsen en 'bergen'. Je kunt er heerlijk fietsen over de stuwwal, door heideterreinen, langs kastelen en landgoederen, in de uiterwaarden en het bos.

Bezoek de website >>

Route in Utrecht

    Reviews van Utrechtse Heuvelrug

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.