Twenterand

Vriezenveen

Heerlijk fietsen van de regio Twenterand naar Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Onderweg kom je een havezate tegen en mooie fietspaadjes langs het water die je naar Almelo leiden. Een prachtige afwisselende route!

Sallandse Heuvelrug
Een hippe inrichting, een historisch pand: Restaurant Grand Café SEVEN is een prachtig plekje om deze mooie fietsdag van start te gaan. Na een kopje koffie op het terras rijd je vanuit Vriezenveen, in de regio Twenterand, al snel naar Nijverdal aan de voet van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Langs de oostelijke rand van het park fiets je naar Rijssen. Je ervaart hier een haast on-Nederlandse stilte terwijl je geniet van prachtige vergezichten.

Havezate
De Oosterhof is een havezate die de huidige aanblik vooral in de 18e eeuw verkregen heeft. Maar de historie gaat nog verder terug: de Oosterhof wordt al genoemd in een verkoopakte uit 1334. Een mooie route langs het water leidt je verder naar Almelo: eerst volg je een mooi vrij liggend fietspad langs de Eksosche Aa, dan steek je het Twenthekanaal over en tenslotte rijd je via Almelose Aa de stad in. Afwisseling troef!

Adres

Route.nl

Vriezenveen

Uitjes in de buurt

Reviews van Twenterand

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.