Twente (Overijssel)

Vriezenveen

Wij hebben altijd al gezegd dat Overijssel on-Nederlands mooi is. Voor een bezoek aan een wijngaard, kasteel óf wetlands hoef je niet naar het buitenland. Hier moet je zijn! Tussen Vroomshoop en Tubbergen ligt een prachtig natuurgebied: De Engbertsdijsvenen, wel 1000 ha groot. Het is een internationaal wetland en het grootste en belangrijkste hoogveengebied van West-Europa.

Deze fietsroute neemt je mee naar vervlogen tijden. In het openlucht museum “Het Veenmuseum” wordt het leven en werken in het veen uitgebeeld aan de hand van authentieke veenhutten. Een nostalgisch ritje met het veentreintje behoort ook tot de mogelijkheden.

De route voert je vanuit Vriezenveen over het “Hazenpad”, stap hier halverwege even af en loop een eindje het veen in over het “Knuppelpad”. De weg vervolgend kom je dan langs het kloosterterrein van het Cisterciënzer klooster Groot Galilea in Sibculo. Van het Klooster zelf is weinig overgebleven, maar de geschiedenis wordt in het Museum “Zichtbaar Verleden” levend gehouden.

Fiets door de oude dorpjes Bruinehaar en Langeveen en stop verderop even om een kijkje te nemen bij Blauwe Bessenkwekerij “De Greftenhoeve”. Proef hier een puntje overheerlijke huisgemaakte Blauwe bessenvlaai. Neem als afsluiter nog even een kijkje in het Historisch Museum Vriezenveen en kom alles te weten over de bijzondere geschiedenis van dit dorp.

Meer weten over fiets- en wandelroutes in Overijssel? Kijk op www.visitoost.nl/routes

"

Adres

Route.nl

Vriezenveen

Uitjes in de buurt

Reviews van Twente (Overijssel)

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.