Twente

Eibergen
Route.nl

Eibergen

Twente en het Berkelland zijn twee prachtige fietsregio’s. Je vindt hier volop natuurschoon en bezienswaardigheden. Een ideale combinatie dus!

Het Altena
Bij Shortgolf Berkelland kun je een gezellig terrasje pakken, voordat je op de fiets stapt. Je rijdt meteen een coulisselandschap in van kronkelende weggetjes en licht glooiende velden. Wat meteen opvalt: de rust! Het is hier heerlijk kilometers maken. Je rijdt door het Needse Achterveld, een kleinschalig natuurgebied. Rondom knooppunt 10 fiets je door Het Altena, een cultuurlandschap van bos, heideveldjes, de meanderende Hagmolenbeek en historische Twickelboerderijen die je herkent aan hun zwart-witte luiken.

Mallumse Molen
In Haaksbergen tref je rondom de Markt een leuk historische sfeer aan. Je kunt er o.a. de Sint-Pancratiuskerk uit 1520 bewonderen. Je rijdt een stukje door het Buurserzand, een natuurgebied met bos, heidevelden en oude jeneverbessen. Na een doorsteekje langs het Duitse Ammeloer Venn steek je de Berkel over en kom je o.a. langs de Piepermolen en de Martelaren van Gorcumkerk. Verderop staan de Mallumse Molen uit 1748 en een eeuwenoude karakteristieke vakwerkschuur.

Bezoek de website >>

Route in Gelderland

  Reviews van Twente

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden

  Uitjes in de buurt