Tubbergen

Vasse

In het Tubbergse landschap in Overijssel tref je nog veel op glooiende essen gelegen en met houtwallen omzoomde akkers en weiden aan. Een ideale omgeving om te verkennen met de fiets.

Startpunt: Vasse
Het startpunt van deze route is in het dorpje Vasse. Je fiets richting het noorden, waar je langs de Molen van Frans fietst en een Grafheuvel. Grafheuvels, heidevelden, beekdalen, essen, bergen, watermolens, oude boerderijen: de hele staalkaart van het oude Twentse landschap krijg je onderweg te zien. Ten noorden van Vasse ligt Het Dal van de Mosbeek dat als natuurreservaat met zorg gekoesterd wordt. Je vindt hier een weelde aan planten en beschermde diersoorten zoals het vliegend hert, kamsalamander en de kleine modderkruiper.

Zelf aardbeien plukken
Onderweg kom je langs De Manderveense Aardbei, een leuk ingericht koffieschuurtje met een fijn terras. Hier kun je terecht voor een beker koffie of thee met Twents beschuit of een wafel met verse aardbeien en slagroom. Je kunt hier ook zelf aardbeien, frambozen, rode bessen en bramen plukken. Heerlijk om mee te nemen tijdens je fietstocht! Via Geesteren fiets je richting het zuiden naar Albergen, Tubbergen en Reutum.

Gevarieerde fietstocht
Landschappelijk heeft deze route veel te bieden. Een karakteristiek essenlandschap met door bos en houtwallen omzoomde akkers en weiden. Kronkelende, heldere beekjes, heidevelden en verstilde vennen vormen een schilderachtig decor. En te midden van al dat natuurschoon draaien de raderen van wind- en watermolens hun tijdloze ritme en liggen eeuwenoude Saksische boerderijen en vakwerkschuren.

Adres

Route.nl

Vasse

Uitjes in de buurt

Reviews van Tubbergen

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.