Tielerwaard

Vuren
Route.nl

Vuren

Deze route neemt je mee door de Tielerwaard, de Gelderse landstreek die deel uitmaakt van de Betuwe. In dit dunbevolkte gebied vind je rust, uitgestrekte polders en fruitgaarden. En natuurlijk volop cultuurhistorie!

De Linge
De route start bij het in 1844 gereedgekomen Fort Vuren, één van de gezelligste forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Je bent hier welkom voor een uitstekend kopje koffie, lunch of diner. Je fietst enkele kilometers langs de natuurrijke oevers van de Linge, met 108 kilometer een van de langste rivieren die in Nederland zijn bron kent. Je ziet oude streekboerderijen en monumentale panden. Wat een mooie regio!

Langs de Waal
Ook langs de Waal is het lekker doortrappen. Je kunt even uitwaaien, terwijl je geniet van vergezichten over het kabbelende water en kerktorens die aan de overkant van de rivier staan. In de bloemrijke uiterwaarden zie je vele vogels. In Haaften staat De Blauwe Reiger, een korenmolen uit 1856. Terug bij Fort Vuren is het tijd voor een drankje en lekkere maaltijd in een bijzondere historische omgeving.

Bezoek de website >>

Route in Gelderland

  Reviews van Tielerwaard

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden