Tiel

Zoelen
Route.nl

Zoelen

De Hanzestad Tiel is prachtig gelegen aan de rand van de Waal. Deze route neemt je mee langs de loop van de Waal van het ene gezellige plaatsje naar het andere op de uiterwaarden van de rivier. Onderweg steek je twee keer de rivier over met een pontje.

Hanzestad Tiel
Het startpunt van deze route is Cafe Olie B, waar je een lekkere kop koffie kunt drinken op het fijne en rustige terras. Vervolgens fiets je verder naar Tiel. Dwars door deze stad loopt een lang kanaal dat de Waal verbindt met de Linge. Dit kanaal maakte vroeger deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Door de sluis in Tiel open te zetten werd er destijds meer water afgevoerd naar De Linge. Zo’n 20 kilometer stroomafwaarts stroomde het land vervolgens onder water om het moeilijk er te maken voor de vijand om op te rukken. Neem zeker even een kijkje bij het W03-Tiel – Inundatiekanaal in Tiel als je geïnteresseerd bent in dit stukje van de historie van de stad.

Met de pont
Het leuke aan deze route is dat je twee keer de rivier overgaat met een pontje. Vanuit Tiel ga je met de pont naar Wamel. Met het water aan je linkerhand en de kleine dorpjes Beneden-Leeuwen en Boven-Leeuwen fiets je richting Druten, waar je de rivier weer oversteekt met de pont.

Kasteel Wijenburg
In Echteld fiets je langs kasteel Wijenburg. Het is niet bekend wanneer dit kasteel gebouwd werd, maar de oudste vermeldingen van dit kasteel dateren uit 1178. In 1957 werd er begonnen met de restauratie van het kasteel en in 1977 werd het voltooid.

Bezoek de website >>

Route in Gelderland

    Reviews van Tiel

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.