Tholen

Bergen op Zoom

Op het voormalige eiland Tholen kun je nog eens lekker onthaasten. Je vindt hier volop rust in het weidse landschap. Ook kom je door bezienswaardige plaatsjes als Tholen en Oud-Vossemeer.

Vestingstad Tholen
In Halsteren kom je al snel langs twee opvallende kerken: de vijftiende-eeuwse Sint-Martinuskerk en de Sint-Quirinuskerk uit 1913. Vervolgens steek je het Schelde-Rijnkanaal over, de waterweg die hier de grens tussen Zeeland en Noord-Brabant vormt. Je rijdt door Tholen, dit voormalige vestingstadje herbergt een historisch sfeertje dankzij de vele monumentale panden. Aan het einde van de Markt zie je bijvoorbeeld de prachtige Grote Kerk.

Oud-Vossemeer
Over smalle, kronkelige weggetjes rij je door het buitengebied. Je ziet akkers, bloemrijke graslanden en her en der een fruitgaard. In dit dunbevolkte gebied is het heerlijk stil. Aan de Ring in Oud-Vossemeer kun je afstappen om van het historische sfeertje te genieten. En om bij Huys van Roosevelt een terrasje te pakken. De Johannes de Doperkerk stamt uit de vijftiende eeuw. Langs het kanaal rij je terug naar Halsteren.

Adres

Route.nl

Bergen op Zoom

Uitjes in de buurt

Reviews van Tholen

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.