Terneuzen

Terneuzen
Route.nl

Terneuzen

Vlak bij de Belgische grens kun je heerlijk fietsen door Zeeuws-Vlaanderen. In de omgeving van Terneuzen kun je genieten van het Zeeuwse polderlandschap en van kleine gezellige plaatsjes. Verder neemt deze route je mee langs een deel van de Westerschelde.


Gasterij de Thuishaven
Het opstappunt van deze route ligt op een parkeerplaats aan de rand van de Westerschelde. Vanuit hier zet je koers naar Terneuzen. Onderweg kun je heerlijk uitwaaien langs het water en de boten bewonderen die hier regelmatig langs komen gevaren. Als je eenmaal in Terneuzen aan bent gekomen, kun je een pauze inlassen bij Gasterij de Thuishaven. Drink hier een heerlijk kopje koffie of geniet van een uitgebreide maaltijd en rust even uit. Daarna stap je weer fris en fruitig op de fiets om je tocht te vervolgen. Vanuit Terneuzen steek je het kanaal van Gent naar Terneuzen over. Dit kanaal vormt een verbinding tussen de haven van Gent en de Noordzee.


De Braakmankreek
Daarna fiets je verder naar Hoek langs de Braakmankreek. Deze kreek werd in 1952 ingedijkt bij de inpoldering van de Braakman. De Braakmankreek vormt het leefgebied van allerlei watervogels en verder vind je er veel watersporters. Het laatste gedeelte van de route neemt je vanuit Hoek mee terug naar het beginpunt van de route.


Molen Windlust
In Hoek kun je een kijkje nemen bij molen Windlust. Deze molen werd hier in 1856 gebouwd als korenmolen. Tot 1958 werd de molen regelmatig gebruikt en daarna raakte de molen in verval. In 1980 werd de molen volledig gerestaureerd en vervolgens werden er in 2010 nog eens herstelwerkzaamheden uitgevoerd. Tegenwoordig is de molen weer maalvaardig.

Bezoek de website >>

Route in Zeeland

  Reviews van Terneuzen

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden