Terneuzen

Hulst
Route.nl

Hulst

Tijdens deze mooie fietsroute van bijna 60 kilometer door Zeeuws-Vlaanderen ontdek je de verborgen kreken, oude linielijnen en forten in en rondom Hulst en verken je Zeeuws-Vlaanderen op z’n mooist: met de fiets!

Historisch Hulst
De route begint op de parkeerplaats centrum in Hulst. Hulst is de meest Vlaamse stad van Nederland. De vestingstad heeft een Bourgondische sfeer en is een beschermd stadsgezicht. Hulst telt 68 rijksmonumenten, waaronder delen van de stadswallen, het stadhuis aan de Grote Markt en de basiliek. Volop dingen te zien in deze mooie, oude stad dus. Nadat je Hulst hebt ontdekt, fiets je noordwaarts richting Kloosterzande.

Molen Groenendijk
Na ongeveer 15 kilometer kom je aan bij Brasserie Tommy’s in Kloosterzande, waar je lekker kunt uitrusten met een kop koffie of een smakelijke lunch. Vervolgens stap je weer op de fiets en rijd je langs molen Groenendijk, die regelmatig door een vrijwillige molenaar in bedrijf gesteld wordt.

Richting Terneuzen
Daarna fiets je langs de Westerschelde naar beneden richting Terneuzen. Deze stad staat bekend als de stad van de Vliegende Hollander, de Westerschelde en mosselen. De stad is vanaf haar oorsprong al nauw verwant met de scheepvaart. In de oude haven, op de waar nu de Markt ligt, werden goederen overgeslagen die vervolgens per trekschuit naar Gent werden vervoerd. Via het noorden kom je deze gezellige havenstad binnen en via de Otheensche Kreek fiets je richting het zuiden. Door het mooie polderlandschap fiets je naar verschillende kleine dorpjes, zoals Spui, Magrette en Steenovens. Na heel wat kilometers kom je weer aan in de vestingstad Hulst.

Bezoek de website >>

Route in Zeeland

  Reviews van Terneuzen

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden