Ter Apel

Ter Apel
Route.nl

Ter Apel

Spring op je fiets en ervaar de rust rondom Ter Apel. Je fietst door het voormalige veenkoloniale gebied aan de grens met Duitsland. Ook kom je door de kloosterbossen.

Veenkolonie
De route begint bij Paviljoen Jachthaven de Runde. Op het terras heb je hier een mooi uitzicht op de haven, terwijl je geniet van je drankje en hapje. In de weidse veenpolders is het heerlijk kilometers maken. Je ervaart hier een verfrissende rust in dit dunbevolkte grensgebied. Je steekt even de grens met Duitsland over, waarbij je door Rütenbrock komt. Je kunt hier de Sint-Maximiliankerk uit 1870 bewonderen.

Klooster Ter Apel
Terug bij Ter Apel kom je langs het befaamde middeleeuwse kruisherenklooster uit 1465, een gebouw dat tot de Top 100 van Nederlandse UNESCO-monumenten behoort. Tegenwoordig is het klooster een museum voor Klooster- en Kerkgeschiedenis en Religieuze kunst. Rondom het klooster fiets je door bossen die al rond 800 zijn aangeplant! Er staan veel grote, imposante oude eiken en beuken. Dat is nog eens genieten van de natuur.

Bezoek de website >>

Route in Groningen

  Reviews van Ter Apel

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden