Ter Apel

Sellingen
Route.nl

Sellingen

Als je denkt aan fietsen in Groningen, denk je misschien aan fietsen met uitzicht op lang gestrekte akkers. Maar fietsen in Westerwolde is anders: geen rechte lijnen, maar kronkelwegen. Laat je verrassen en ontdek het gebied rondom Ter Apel tijdens deze fietsroute.

Fietsen in Westerwolde
In Westerwolde fiets je langs kronkelende beekjes en zie je voorzichtige glooiingen in het land afgewisseld met historische gebouwen en gezellige dorpen. Het startpunt van de route is in Emmer-Compascuum bij de Visvijver. Emmer-Compascuum is een typische veenkolonie en dat zie je terug aan het landschap. Via de Visvijver vertrek je in noordelijke richting naar Roswinkel en Ter Apel.

Bosrijk Ter Apel
Ter Apel ligt op de grens van Groningen, Drenthe en Duitsland, in het uiterste zuidoosten van de provincie Groningen op een beboste zandrug. Het dorp Ter Apel is ontstaan bij een klooster en ligt bij het beekje Ruiten Aa. Rond het dorp ligt veel bosrijk natuurgebied waar je tijdens deze fietsroute doorheen fietst. Hier kom je heerlijk tot rust. Je fietst door de oude Kloosterbossen met grote, imposante oude eiken en beuken.

Middeleeuws Sellingen
Even later passeer je Sellingen. Sellingen is een esdorp en het heeft een voor deze dorpen kenmerkende brink. Het dorp ontstond in de Middeleeuwen. Net na Sellingen kom je langs Restaurant De Ruiten Aa/ De Bronzen Eik. Restaurant De Ruiten Aa staat bekend om de seizoensgebonden, regionale gerechten geserveerd met de Groninger gastvrijheid. Geniet op het gezellige terras of binnen, in de jagershut. Via Mussel en Musselkanaal fiets je weer terug naar het beginpunt in Emmer-Compascuum.

Bezoek de website >>

Route in Groningen

    Reviews van Ter Apel

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
    * verplichte velden