't Gein

Abcoude
Route.nl

Abcoude

In het historische Muiden liggen de bezienswaardigheden bij wijze van spreken voor het oprapen. Aan de Vecht rij je langs enkele forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Fort Nigtevecht
Vanuit Fort Nigtevecht rij je naar het Amsterdam Rijnkanaal en trap je de benen los over de hoge fietsbrug over het kanaal. Vanuit het dorp Nigtevecht volg je de loop van de Vecht, hier is het prachtig kilometers maken. Je passeert fort Hinderdam dat midden in de Vecht ligt, dit fort kun je niet bezoeken. Met een kleine slinger kom je aan bij Fort Uitermeer waar ze in het paviljoen heerlijke broodjes en koffie hebben met uitzicht op de Vecht.

Muiderslot
Na een gezellige tussenstop rij je weer verder langs de Vecht. Wat is het hier heerlijk rustig! Je passeert vestingstad Weesp want in Muiden wacht je vele uren aan cultuurhistorie. Je kunt bijvoorbeeld even binnenlopen bij het Muizenfort dat eind negentiende eeuw werd gebouwd en waar onder anderen het bezoekerscentrum Vesting Muiden huist met een expositie over de Vesting Muiden als onderdeel van de twee waterlinies; Nieuwe Hollandse Waterlinie en Stelling van Amsterdam. Verderop staat Rijksmuseum Muiderslot. Aan het IJmeer kun je de Westbatterij bekijken, een fort uit 1852. Neem een verrekijker mee om vanaf de dijk forteiland Pampus te ontdekken of pak de boot om het fort te bezoeken.

Met een grote boog door de weilanden kom je terug bij het Amsterdam Rijnkanaal en neem je de brug bij Driemond. Je komt hier terecht in de weelde van riviertje ’t Gein. Je geniet hier volop van een landschap dat eruit ziet als een schilderij: koeien die grazen in de velden, knotwilgen langs de slingerende dijk en mooie oude boerderijen. Je passeert de Broekzijdse Molen, een poldermolen uit 1641. Ga over het witte bruggetje het Gein over en geniet van het uitzicht. Via een haag van knotwilgen kom je terug bij Fort Nigtevecht.

Bezoek de website >>

Route in Utrecht

    Reviews van 't Gein

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
    * verplichte velden