Swette

Sneek

Mooie dorpjes en stadjes plus lekker veel fietsen langs het water van het Sneekermeer en de Swette: dit is een prachtige afwisselende route door het mooie Friesland.

Historisch Sneek
De route gaat van start in het oude centrum van Sneek. Aan het Kleinzand vind je een aantal panden uit 1790, gebouwd in de Lodewijk XVI-stijl. Het wit gepleisterde Brandenburg is een zestiende-eeuws trapgevelhuis. Op nummer 32 bevindt zich de winkel van Weduwe Joustra, de stokerij van de originele Beerenburg. Het water van de Swette leidt je de stad uit. Verderop, in Wirdum, geniet je van een kop koffie bij Hotel-Eetcafé Duhoux.

Sneekermeer
Wirdum, het doel van je tocht, is bekend van de protestantse Sint-Martinuskerk die waarschijnlijk stamt uit de periode rond 1200. Je fietst terug naar Sneek via het Sneekermeer, waar liefhebbers van plezierjachtjes of skûtsjes hun ogen uitkijken. Ook natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Aan de oevers zie je wuivende rietkragen, in de weilanden en op het water kun je vele vogels spotten, zoals grutto’s en kieviten. De route eindigt bij het gezellige Hotel Grandcafé Stadsherberg Sneek.

Wil je een heerlijk fiets en wandel arrangement? Klik danhier

"

Adres

Route.nl

Sneek

Uitjes in de buurt

Reviews van Swette

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.