Street Art Tour

Eindhoven

Fiets samen met wie en wanneer jij wil op eigen gelegenheid langs de mooiste street art van Eindhoven. Onze stad heeft heel wat interessante plekken waar de mooiste graffiti, muurtekeningen en andere werken te vinden zijn. Let op, deze tour wijzigt constant; de werken onderweg en de route als er weer een mooi werk bijkomt.

De Eindhovense graffitikunstenaars kennen onze route en wij worden vaak verrast met een nieuw werk. Je krijgt van ons via de City Tours Eindhoven route web app een zorgvuldig uitgestippelde route langs 40 hotspots en wij verzorgen per hotspot de achtergrondinformatie. Zo weet je wat het verhaal is bij ieder werk en leer je iets over de scène en historie. De lengte van de tour is ongeveer 19 kilometer en naast street art kom je op de mooiste en meest hippe plekken van de stad. Zo leer je de stad op een andere manier kennen!

Ontdek urban Eindhoven tijdens deze individuele tour van 19 kilometer. Deze tour is een samenwerking van City Tours Eindhoven en Can Gallery, dé graffiti en street art shop van Eindhoven.

Step in the arena / De Berenkuil
Eindhoven heeft vanaf begin jaren 80 een rijke graffiti en street art historie en heeft inmiddels wereldwijd bekendheid verworven met één van de grootste jaarlijks terugkerende graffiti festivals van Europa: “Step in the Arena”. Dit festival wordt jaarlijks gehouden in de Berenkuil wat wordt gezien als één van de bekendste street art spots ter wereld. Hier kan je zonder toestemming en helemaal legaal Street art en graffiti maken. Maar let wel op, ook hier gelden regels! Hier zijn de allermooiste werken te vinden die dagelijks kunnen wisselen. Het is in deze wereld “not done” om over elkaars werk heen te spuiten maar juist in de Berenkuil kan dit wel. De mooiste werken in de arena blijven hier het langst zichtbaar en dat is te zien.

Step out of the Arena 
Na het festival in de Berenkuil worden de beste kunstenaars door de gemeente gevraagd om samen een enorme muur van hun mooiste ontwerp te voorzien. Ze werken er een paar dagen aan en het resultaat is op diverse plekken in de stad te zien. Tijdens de tour kom je langs de muren van Step out of the Arena 2018, 2019, 2020 en 2022 met meterslange werken.

Minder lezen

 

Centrum  
Na de indrukwekkende Berenkuil fiets je door het centrum en bewonder je , soms met de fiets in de hand, de vele muurschilderingen en graffiti werken. Je komt door achteraf straatjes en tunnels waar je normaal gesproken aan voorbij gaat. In de chique buurt “de Bergen” bewonder je het nieuwste Street art hotel van de stad met binnen én buiten graffiti en street art. Ook in de straatjes rondom dit hotel zijn steeds meer nieuwe werken te bewonderen.

PSV
PSV is de voetbalclub van Eindhoven en natuurlijk mogen alle kunstwerken met een relatie tot onze club niet ontbreken. Zo kom je dus vanzelf ook bij het prachtige Philips Stadion terecht, dat nog steeds midden in een woonwijk is gelegen. Waar zie je dat tegenwoordig nog?

Strijp-S en Woensel West
Je bezoekt het hippe Strijp S met één van de grootste werken van maar liefst ca, 140 meter lang en 8 meter hoog! Daarna fiets je door de wijk Woensel west waar de mooiste werken zijn aangebracht op de nieuwe huizen in deze bijzondere, hippe en kleurrijke volksbuurt. De tour eindigt op Strijp-S in dé graffiti en street art shop van Eindhoven, Can Gallery (alleen tijdens openingstijden).

Talen
Speciaal voor jou hebben we, in onze eigen web app (Nederlandstalig en automatisch vertaald in Engels, Duits, Frans, Spaans en Italiaans, Chinees en Japans ) een schitterende route gemaakt met uitgebreide achtergrond informatie. De web app volg je op je telefoon. Wij adviseren je, in geval je gebruikt maakt van onze huurfietsen, deze tour te starten tussen 09:00 uur en 13:00 uur zodat je uiterlijk om 18:00 uur terug bent om de fietsen in te leveren.

Deze tour op maat met gids boeken?
Wij bieden deze tour ook aan inclusief een gids die je eigen gezelschap alles vertelt over Street Art en Graffiti. Deze gids laat je de speciale plekjes zien in de stad en vertelt net iets meer dan dat we individueel kunnen doen. Maak het helemaal compleet en onderbreek je tour met een hapje en/of drankje op mooie locatie in het thema. Wij maken graag een voorstel op maat. Groepen die je voorgingen waren erg enthousiast over dit onvergetelijke en leerzame uitje.
Totale duur inclusief een drankje onderweg: 3 uur. Vraag ons om een vrijblijvende offerte op maat.

Google Maps

Adres

City Tours Eindhoven
Gasfabriek 3
5613CP Eindhoven

Uitjes in de buurt

Reviews van Street Art Tour

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.