Stiphoutse Bossen

Son en Breugel
Route.nl

Son en Breugel

Het Dommeldal tussen Eindhoven en Nuenen is een verrassend mooi fietsgebied. Verderop rij je door de uitgestrekte Stiphoutse Bossen.

Liberation Route
Langs de Dommel rij je door een authentiek kleinschalig landschap. Je ziet er natte en blomerijke graslanden, ook groeien hier wilgen, populieren en berken. Vlakbij de rivier fiets je ook even over het prachtige Landgoed Eckartdal. Je ziet hier o.a. een achttiende-eeuwse kasteelboerderij staan. Bij luisterpunt L112 hoor je het verhaal over een koelbloedige tuinman die de Duitsers er met een overtuigende rede van weerhield een brug over de Dommel over te steken.

Van Gogh
Ten noorden van Nuenen rij je door een oud akkerlandschap en zie je Molen de Roosdonck uit 1884. Deze molen is maar liefst zeven keer door Van Gogh getekend. Even later fiets je de Stiphoutse Bossen door. Wat een heerlijke stilte ervaar je hier tussen de vele naaldbomen. In Stiphout kun je afstappen voor een pitstop bij Dolce & Gusto Lunch – Diner. Langs de lommerrijke oever van het Wilhelminakanaal fiets je terug naar het startpunt.

Bezoek de website >>

Route Noord-Brabant

  Reviews van Stiphoutse Bossen

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden